Vriendschap

Hallo lieve lezer,

Mijn lieve vriendin/gids Ellen wil graag over vriendschap vertellen.

De laatste dag van januari is Ellens sterfdag. Ik ben nog altijd dankbaar voor onze bijzondere vriendschap!      Onderstaande tekening is door Ellen gemaakt en mag ik van haar met jullie delen. Ze was erg creatief en heeft zelfs een eigen expositie gehouden. Ik vind deze erg mooi en kleurrijk.

Echte vriendschap is een groot goed en daar mag je zuinig op zijn. Vriendschap is elkaar steunen en respecteren. Elkaar verder helpen en echt luisteren naar elkaar. Ik was erg blij met onze vriendschap en nog steeds! Mensen vergeten dat na iemands dood de vriendschap gewoon blijft bestaan. Praat gewoon verder waar je gebleven bent, dat is zó waardevol! Vergeet elkaar niet! Aan vriendschap zit geen grens, dat zit in je hoofd.

Mensen snakken in deze tijd naar echte vrienden. Gelukkig laten de mensen steeds beter hun ware aard zien en dat is heel prettig. Zo kun je meteen zien wie bij elkaar past en wie niet. Je voelt vanzelf wel wie je ligt en met wie je alles wilt delen. Vaak voelt het als herkenning en dat kan vele levens terug gaan. Jij weet ook dat wij in een ver verleden als healers werkten. Je komt elkaar telkens weer tegen. Niets vreemds aan en eigenlijk logisch dat iedereen elkaar weer tegenkomt. Altijd mag er wat geleerd worden, ook al voelt het niet altijd even fijn. Koester je echte vriendschappen, ze zijn heel waardevol. Het is echt niet alleen je familie waarmee je de sterkste band hebt. Je voelt dit vanzelf en jij bepaalt met wie je het liefst je tijd doorbrengt.

Jaloezie speelt helaas vaak een belangrijke rol. Daar hadden wij gelukkig nooit last van! We gunden iedereen het beste. Waarom ook niet? Iedereen doet zijn best en spullen zijn niet het belangrijkst. Daar komen steeds meer mensen achter. Liefde, eerlijkheid en respect zijn vele malen belangrijker. Je bent een rijk mens als je een ander het beste gunt. Werk hier aan lief mens!

Plezier is zeker ook een belangrijke factor bij vriendschap en helemaal jezelf mogen zijn. Bij hoeveel mensen mag jij echt jezelf zijn? Vast niet veel en hoe jammer is dat? Eigenlijk weet je wel bij wie je het liefst bent. Waarom gun je jezelf dit niet? Laat die verplichtingen los en leef lekker je eigen leven! Het is jouw tijd en die kan zomaar voorbij zijn. Leef je beste leven heerlijk hoe jij het wilt. Geniet van de lieve mensen om je heen die het beste met je voor hebben. Ik heb er in ieder geval erg van genoten en ben blij als jullie dat ook doen!

Wees lief voor elkaar, steun en luister naar elkaar. Dit is nu zo hard nodig. Wég met alle boosheid en ben er voor elkaar!

Liefs Ellen (gechanneld bericht)

Groetjes José den Ronde-van Dun

P.s. Heb je behoefte aan een boodschap van een dierbare overledene of zit je met vragen? Een persoonlijke boodschap van Jozef helpt je ook in deze roerige tijden. Voor meer info: https://www.terugnaarhetlicht.nl/diensten/