Verleden

Hallo lieve lezer,

Cornelius wil vandaag iets doorgeven aan jullie. Dit doet hij een paar keer per jaar. Cornelius is mijn vader en één van mijn gidsen. Dit mag ik nu van hem vertellen.

 

 

Velen hangen nu erg aan het verleden en denken met weemoed terug aan hun jeugd. Alles wordt beter gedacht dan het in werkelijkheid was. Was vroeger echt alles beter? Mocht je zijn wie je echt was en werd er niet erg veel opgelegd door instanties, school en kerk? Hoe vrij was je echt? Ik weet zeker dat dit herkenbaar is voor de meesten. Ja, je vrijheid voelde wel anders dan nu. Iedereen weet je te pakken te krijgen door de telefoons en echt stil is het zelden om je heen. Dat is wel een gemis en erg nodig voor een kind om in alle rust zijn omgeving en zichzelf te ontdekken. Let hier goed op, lieve ouders. Jullie doen je best maar geef een kind echt alle aandacht en laat de telefoon wat vaker thuis of leg hem weg. Wàt een verslaving is dat en voor je het weet is je tijd op aarde voorbij. Had je dan kwaliteitstijd met je kinderen of was je niet echt aanwezig? Erg jammer als het niet was zoals je van plan was.

Ik mag jullie vertellen dat de vrijheid nu niet echt aanwezig is op aarde, maar dat het niet lang meer op zich laat wachten. Geef elkaar alle aandacht en liefde en laat alle negativiteit links liggen. Blijf niet hangen in het verleden, maar maak er nu ook een geweldige tijd van. Het kan gewoon als je de beperkingen in je hoofd loslaat.

Als ik mijn leven over mocht doen, had ik graag meer tijd voor mijn gezin en hobby’s gehad. Dingen die je vreugde schenken zijn altijd fijn en brengen energie. Jullie hebben meer tijd om te doen wat je echt wilt, maar het wordt door weinigen benut. In mijn aardse leven was het hard werken geblazen om te overleven, maar ik was niet de enige. Vele zware beroepen waren er toen. Maar eenmaal thuis was er alle tijd voor elkaar. Muziek, spelletjes, gezelligheid, noem maar op. Dat kan nog steeds, maar ieder is verslaafd aan de televisie, telefoon, computer en noem maar op. Kijk toch eens goed waar jij je tijd aan spendeert en of je er gelukkig van wordt. Brengt het je energie of kost het je energie? Dan is de beslissing zó gemaakt. Heb later geen spijt van dingen die je had willen doen, maar uit luiheid of gemakzucht niet hebt gedaan. Het leven op aarde is voorbij voordat je het weet en ik kan het weten. Geniet ervan en wees gewoon dankbaar en gelukkig met je leven.

Lieve groet Cornelius (gechanneld bericht)

Groetjes José den Ronde-van Dun

P.s. Neem eens een kijkje bij het menu “diensten” op mijn website. Ik channel graag voor je! Zie https://www.terugnaarhetlicht.nl/diensten/