Tekens

In mijn jeugd heb ik al vroeg van geliefden afscheid moeten nemen en ook op latere leeftijd bleef dat zo. Ik kon er slecht mee omgaan en toch kreeg ik regelmatig tekens en signalen van de overledenen.

Zo voelde ik mijn jeugdvriend tijdens een regressie-behandeling en zag ik hem bij een chakra-meditatie zelfs achter Jezus staan. Mijn vader gaf ook vaak tekens. Hij speelde graag met de lampen in huis en blies soms plagerig in mijn gezicht. Plotseling kreeg ik een wijze tekst te horen die mij verder hielp. Mijn overleden vriendin laat me nog vaak haar schaterlach horen en dat maakt me altijd blij! Op onverwachte en vaak onmogelijke plaatsen vind ik zomaar een veer, zie ik een vlinder of een lieveheersbeestje. Een aantal keren heb ik een grote engelenwolk gezien.  Sinds mijn moeder is gestorven zie ik regelmatig een roodborstje wat mij doordringend aankijkt en ik bijna aan kan raken. Dat raakt mij op dat moment en ik ben er van overtuigd dat ze even een kijkje komt nemen en een groet brengt.

 

Verschillende keren begin ik spontaan enkele regels van liedjes te zingen en als het mij emotioneert heeft dat vaak betrekking op een overleden persoon en is het een  liedje dat bij de begrafenis of crematie van een dierbare werd gedraaid. De tekst kan ook een persoonlijke boodschap zijn. Een plotselinge aanraking op mijn hand of schouder is een ander mooi teken van een overledene. Ze kunnen zelfs communiceren via je huisdier. Als je weleens erg verdrietig bent en je huisdier komt heel dicht bij jou, kruipt op je schoot of geeft je een likje dan kun je erop vertrouwen dat een dierbare je troost wilt bieden. Dieren zijn hier erg ontvankelijk voor en nemen sowieso veel zware emoties van ons over. Het enige wat ze hiervoor terug vragen is dat we lief voor ze zijn.

Als je heel sterk aan een overledene denkt en je krijgt kippenvel dan is dat een teken dat ze bij je zijn. Dit gebeurt mij regelmatig. Net als dat mijn ogen volschieten; voor mij een teken dat mijn vriendin er is!  Als je bij een teken meteen aan je overleden dierbare moet denken, twijfel dan niet en vertrouw erop dat dit ook zo is. Er zijn nog veel meer tekens die mensen ontvangen en mocht je zo’n mooi teken krijgen, bedank ze dan en praat en lach met ze zoals je deed toen ze nog hier op aarde waren. Ze zijn nog steeds dezelfde en vinden het fijn dat je nog vaak aan ze denkt!

Met dierbaren die op sterven liggen kun je een teken afspreken waaraan je ze kunt herkennen als ze in het hiernamaals zijn. Niet iedereen staat hiervoor open maar het is dan meteen duidelijk afgesproken.

José den Ronde