Ellen

Sinds september 2019 heb ik contact met mijn overleden jeugdvriend en geeft hij veel door voor een boek dat ik mag schrijven en uitgeven. Ook plaats ik soms een bericht van hem op deze blog. Ik vind dat echt prachtig en leer er heel veel van. Nu komt sinds een paar weken ook mijn lieve overleden vriendin Ellen door. Ik voel haar aanwezigheid al langer en zij wil ook graag haar verhaal vertellen en natuurlijk wil ik dit graag voor haar doen. Het waren bijzondere laatste maanden van haar leven. Ze was zó sterk en een bron van inspiratie voor velen. Daar ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor.  Ze vindt het trouwens prima dat ik haar naam noem! Vorige week had ik dit gesprek met haar:

 

 

Lieve Ellen, vandaag precies 12 jaar geleden ben je overleden. Hoe gaat het nu met jou? 

Heel goed Joséetje (zo noemde zij mij altijd) en ik volg jullie allemaal hoor. Was erg gezellig met jou en mijn andere lieve vriendinnen. Zulke mooie gesprekken met jullie gevoerd en veel gelachen. Was echt heel fijn!

Ellen, heb je een boodschap voor de mensen die mijn blog volgen?

Lieve mensen, wees niet bang voor de dood want het is hier zo mooi en rustig, Wij kunnen jullie helpen met alle dagelijkse problemen die jullie meemaken. Roep ons aan en wij zijn er! Benut je talenten want die heeft iedereen. Voel je niet minderwaardig maar ga voor je passies en trek je niets aan van de mening van anderen. Allemaal verspilde energie is dat.

Kun je iets vertellen over jouw reis naar het hiernamaals?

Ik zag al een aantal dagen voor mijn overlijden mijn moeder en andere dierbare overledenen. Dat gaf mij zo’n rust om te weten dat zij er voor mij zouden zijn als ik dood ging. En toen? Ik verliet vliegensvlug mijn lichaam en ging supersnel door het heelal. Ik volgde het licht en het ging vanzelf. Aan het einde van de tunnel zag ik een prachtig oogverblindend licht en voelde heel veel liefde. Door mijn afgetakelde lichaam en mijn ziek zijn was ik blij dat ik dit lichaam mocht verlaten. Ik heb nog wel een tijd in een soort rusthuis vertoefd totdat ik mij weer helemaal mijzelf voelde. Daarna kreeg ik de film van mijn leven te zien en de lessen die ik had te leren. Aan de hand hiervan heb ik nu mijn nieuwe taak uitgekozen waar ik nu aan werk. Ook begeleid ik mensen die op aarde leven en dat doe ik heel graag. Ik weet als geen ander hoe zwaar het leven op aarde kan zijn en wil hier graag mee helpen en ondersteunen. Dit was het voor vandaag!

Fijne dag allemaal!

Groetjes José den Ronde