Dierbare overledenen

Hallo lieve lezer,

Dit onderwerp kwam meteen door en ik begrijp dat het erg nodig is.

 

 

Veel mensen hebben een enorm verdriet om hun dierbaren die naar Huis zijn gegaan. Dat is heel begrijpelijk en dit verdriet komt met vlagen. Dit zullen de meesten ongetwijfeld herkennen. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en je herinnering aan diegene wordt weer getriggerd. Een geur, kleur, dier of bloem… Allemaal kunnen dit herinneringen aan diegene zijn die jou zo lief was.

Wees niet te streng voor jezelf en laat dit gewoon toe. Oók als er anderen bij zijn en jij je hierdoor ongemakkelijk voelt. Dit hoort bij het leven en hoe opener jij bent met je verdriet, hoe gemakkelijker anderen dit ook toelaten. Het leven is nu eenmaal niet altijd een feest, hoe graag anderen je dit ook willen laten geloven. Stop met dit taboe en toon in alle openheid je verdriet. Je zult ervan versteld staan wat dit met mensen doet.

Niet iedereen weet hiermee om te gaan en soms gaan mensen vreemd reageren. Dat is pure angst en zichzelf geen raad weten met de situatie. Beschrijf wat je voelt en deel je herinnering aan je dierbare. Het mag wel eens afgelopen zijn met dat stille verdriet in je eigen huis en het terugtrekken uit de maatschappij. De dood hoort bij het leven! Accepteer dit en steun je naasten die iemand missen in hun leven. Ga niet stug door met je leven en net doen of er niets aan de hand is bij de ander. Eerlijkheid, respect naar elkaar. Dát is belangrijk in een mensenleven. Niet jouw nieuwste aankoop of dure vakanties. Wat is dit waard als je eenmaal Thuis bent? Dit telt niet mee en iedereen is daar gelijk, ongeacht je status die je op aarde had!

Laten we hier eens mee beginnen en over nadenken lieve mensen. Steun diegene in je omgeving die iemand mist en wees aandachtig. Biedt een luisterend oor, enkel luisteren naar iemands verhaal is al heel belangrijk. Ga niet je eigen sores vertellen, daar zit diegene niet op te wachten. Puur luisteren en liefdevolle aandacht, dat is wat de medemens zo mist en nodig heeft. Laten we dit afspreken met elkaar en de wereld weer menselijk maken. Zoveel harten openen zich nu en dat gaat dus helemaal goed komen met de mensheid! Denk in liefde en aan liefde. Wees zelf die liefde en het wordt gevoeld. Ongetwijfeld en ik dank jullie daarvoor!

Liefs Jozef (gechanneld bericht)

Groetjes José den Ronde-van Dun

P.s. Wil je ook graag een persoonlijke boodschap van mijn gids/overleden jeugdvriend Jozef ontvangen? Hij geeft op een liefdevolle manier door wat er op dit moment speelt bij jou en geeft bruikbare tips. Alles met de bedoeling om jouw leven te verlichten. De kosten voor deze chanelling zijn 15 euro. Vanaf 1 oktober ga ik hier 20 euro voor vragen. Bij interesse kun je een mailtje sturen naar info@terugnaarhetlicht.nl